Хибридни инвертори

Споделете в социалните мрежи:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on telegram

Хибридни монофазни инвертори

Хибридният соларен инвертор представлява перфектното комбиниращо устройство, което се използва, както при независещи от мрежата, автономни островни соларни системи, като решения за собствена консумация, така и при свързани със мрежата енергийни решения. Този вид инвертори се използват основно при изграждане на жилищни хибридни слънчеви системи, които могат да работят и с батерии, като по този начин оптимизират производителността и потреблението на слънчевата енергия. Хибридните инвертори изпълняват комбинирана функция на мрежов и автономен инвертор. Те не само, че могат да преобразуват DC електричеството в AC електричество, което може да се използва в дома Ви, но могат и да зареждат Вашите соларни батерии, както от соларните панели така и от мрежата. Този тип инвертори могат да отдават излишната енергия в мрежата, с цел изкупуването й, което ги прави изключително интересен и мултифункционален продукт. Хибридните соларни инвертори са особено подходящи за домакинства, които работят, като автономни системи имащи предимството, че при тяхното използване можем да превишим мощността, която ползваме. Например ако в даден момент потребяваме 3 kW, но разполагаме със слънчеви панели, които произвеждат само 2 kW, то ние ще си набавим от мрежата само разликата от 1 kW.

Хибридни трифазни инвертори

Този вид инвертори се използват при изграждане на промишлени или жилищни хибридни слънчеви системи, които могат да работят и с батерии, като по този начин оптимизират производителността и потреблението на слънчевата енергия. Хибридните инвертори изпълняват комбинирана функция на мрежов и автономен инвертор. Те не само, че могат да преобразуват DC електричеството в AC електричество, което може да се използва в дома Ви, но могат и да зареждат Вашите соларни батерии, както от соларните панели така и от мрежата. Този тип инвертори могат също така да отдават излишната енергия в мрежата, с цел изкупуването й. Хибридни соларни инвертори са особено подходящи за домакинства, които работят, като автономни системи имащи предимството, че при тяхното използване можем да превишим мощността, която ползваме. Например ако в даден момент потребяваме 3 kW, но разполагаме със слънчеви панели, които произвеждат само 2 kW, то ние ще си набавим от мрежата само разликата от 1 kW. Повечето хибридни инвертори могат да се инсталират без батерия. Това ви дава гъвкавостта да реконструирате слънчевата батерия на по-късна дата, когато тя може да отговаря на вашите нужди по-добре. 

Последни статии

БЛОГ

kWh срещу kW

Когато обсъждаме използването на енергия, лесно е да смесим киловат (kW) и киловатчас (kWh). Основната

Прочети повече »
БЛОГ

Хибридни инвертори

Хибридни монофазни инвертори Хибридният соларен инвертор представлява перфектното комбиниращо устройство, което се използва, както при независещи

Прочети повече »