Хибридни инвертори

Соларните хибридни инвертори позволяват на домовете да използват слънчева енергия директно, да я съхраняват в батерия за по-късна употреба и да черпят от мрежата, когато е необходимо.
лого на go green bg
GO GREEN
Блог
29/5/2023
-
3
минути четене
0%
100%
| Хибридни монофазни инвертори

Хибридният соларен инвертор представлява перфектното комбиниращо устройство, което се използва, както при независещи от мрежата, автономни островни соларни системи, като решения за собствена консумация, така и при свързани със мрежата енергийни решения. Този вид инвертори се използват основно при изграждане на жилищни хибридни слънчеви системи, които могат да работят и с батерии, като по този начин оптимизират производителността и потреблението на слънчевата енергия. Хибридните инвертори изпълняват комбинирана функция на мрежов и автономен инвертор. Те не само, че могат да преобразуват DC електричеството в AC електричество, което може да се използва в дома Ви, но могат и да зареждат Вашите соларни батерии, както от соларните панели така и от мрежата. Този тип инвертори могат да отдават излишната енергия в мрежата, с цел изкупуването й, което ги прави изключително интересен и мултифункционален продукт. Хибридните соларни инвертори са особено подходящи за домакинства, които работят, като автономни системи имащи предимството, че при тяхното използване можем да превишим мощността, която ползваме. Например ако в даден момент потребяваме 3 kW, но разполагаме със слънчеви панели, които произвеждат само 2 kW, то ние ще си набавим от мрежата само разликата от 1 kW.

| Хибридни трифазни инвертори

Този вид инвертори се използват при изграждане на промишлени или жилищни хибридни слънчеви системи, които могат да работят и с батерии, като по този начин оптимизират производителността и потреблението на слънчевата енергия. Хибридните инвертори изпълняват комбинирана функция на мрежов и автономен инвертор. Те не само, че могат да преобразуват DC електричеството в AC електричество, което може да се използва в дома Ви, но могат и да зареждат Вашите соларни батерии, както от соларните панели така и от мрежата. Този тип инвертори могат също така да отдават излишната енергия в мрежата, с цел изкупуването й. Хибридни соларни инвертори са особено подходящи за домакинства, които работят, като автономни системи имащи предимството, че при тяхното използване можем да превишим мощността, която ползваме. Например ако в даден момент потребяваме 3 kW, но разполагаме със слънчеви панели, които произвеждат само 2 kW, то ние ще си набавим от мрежата само разликата от 1 kW. Повечето хибридни инвертори могат да се инсталират без батерия. Това ви дава гъвкавостта да реконструирате слънчевата батерия на по-късна дата, когато тя може да отговаря на вашите нужди по-добре.

лого на go green bg
Намираш го информативно? Абонирай се!
👍
3д изображение слънце